Project | De tuin

De tuin behorend bij Residentie Leeuwendael heeft een geschiedenis die teruggaat tot het eind van de 17e eeuw. Toen behoorde deze toe aan buitenplaats Hoornwijck, een buitenplaats met daarop een bescheiden huis (Huize Hoornwijck) dat in de loop der tijd is uitgegroeid tot een kleine maar fraaie en modieuze buitenplaats.

Halverwege de 20e werd de gemeente Rijswijk eigenaar van de gronden waarvan zij aan het eind van diezelfde eeuw, de van oorsprong bij Huize Hoornwijck behorende tuin en een stuk van de naastgelegen grond, verkopen om hier een kantoorgebouw te realiseren. In de jaren die volgde is tuin gebruikt door het kantoorpersoneel.

Voor het toekomstige gebruik van de tuin en de ruimte rondom Residentie Leeuwendael heeft landschapsarchitect Jos van de Lindeloof een ontwerp gemaakt. De tuin zal dienen als ontspanningsplek voor de bewoners. Hier kunt u genieten van een oase aan rust, een boekje lezen op een van de zitjes, heerlijk picknicken aan de picknicktafel of gewoon eens lekker een rondje lopen met een fantastisch uitzicht op het monumentale Huize Hoornwijck.

Ook aan de voorzijde is het ook heerlijk vertoeven. De ruime prive-terassen die toebehoren aan de woningen op de begane grond zijn omringt door groen. Een lage groene afscheiding zorgt ervoor dat het tuinkarakter benadrukt wordt maar dat u het contact met de Vliet niet verliest. De fysieke entree aan de voorzijde zorgt ervoor dat u en uw gasten Residentie Leeuwendael in stijl kunnen betreden.

Project | De tuin

De tuin behorend bij Residentie Leeuwendael heeft een geschiedenis die teruggaat tot het eind van de 17e eeuw. Toen behoorde deze toe aan buitenplaats Hoornwijck, een buitenplaats met daarop een bescheiden huis (Huize Hoornwijck) dat in de loop der tijd is uitgegroeid tot een kleine maar fraaie en modieuze buitenplaats.

Halverwege de 20e werd de gemeente Rijswijk eigenaar van de gronden waarvan zij aan het eind van diezelfde eeuw, de van oorsprong bij Huize Hoornwijck behorende tuin en een stuk van de naastgelegen grond, verkopen om hier een kantoorgebouw te realiseren. In de jaren die volgde is tuin gebruikt door het kantoorpersoneel.

Voor het toekomstige gebruik van de tuin en de ruimte rondom Residentie Leeuwendael heeft landschapsarchitect Jos van de Lindeloof een ontwerp gemaakt. De tuin zal dienen als ontspanningsplek voor de bewoners. Hier kunt u genieten van een oase aan rust, een boekje lezen op een van de zitjes, heerlijk picknicken aan de picknicktafel of gewoon eens lekker een rondje lopen met een fantastisch uitzicht op het monumentale Huize Hoornwijck.

Ook aan de voorzijde is het ook heerlijk vertoeven. De ruime prive-terassen die toebehoren aan de woningen op de begane grond zijn omringt door groen. Een lage groene afscheiding zorgt ervoor dat het tuinkarakter benadrukt wordt maar dat u het contact met de Vliet niet verliest. De fysieke entree aan de voorzijde zorgt ervoor dat u en uw gasten Residentie Leeuwendael in stijl kunnen betreden.